AMERICAJR NETWORK :: COACH'S CORNER PRO SHOP :: SAND CREEK RECORDS :: LIFE MADE EASY

:: DETROIT, MICHIGAN USA << >> LIVE STOCK TICKER :: MESSAGE BOARDS ::
 
 
 
 
 
 
 
 

COPYRIGHT

© 2010 AmericaJR.com.
All Rights Reserved.

Unauthorized duplication or use of Text, Photos, Videos, Site Template, Graphics and or Site Design is Prohibited by Federal and International laws. See our Notice/Disclaimer and Privacy Policy.
 

AMERICAJR EMAIL

Email Login
Password
New users
sign up!

Detroit's Only FREE E-mail Provider

 

FEATURED

Win One Night of FREE Hotel Accommodations at The Holiday Inn Express Hotel & Suites in Downtown Detroit

Two winners will each win a standard room for Friday night, May 14th for the Downtown Hoedown.

The hotel is newly renovated with microwave and refrigerators in all the rooms!

Book Your Reservations Now!

 

SPONSOR

 

FEATURED

~ AmericaJR.com Exclusive! ~

SAVE $3 OFF

Any Hat Purchase at one of the "Gone Country" booths at the Hoedown.

CLICK HERE to print the coupon.

*VALID MAY 14 - 16, 2010 ONLY

 

SPONSOR

 

FEATURED

2010 Hoedown Poll
Which artist are you looking forward to seeing at the 2010 Downtown Hoedown?
Dierks Bentley
Uncle Kracker
Zac Brown Band
Other artist / band
 
 

SPONSOR

<< Entertainment >>

Detroit's Downtown Hoedown
Welcome to our coverage of
  AmericaJR.com Broadcasting Live

Click for Detroit, Michigan Forecast

::: THE WORLD'S LARGEST FREE COUNTRY CONCERT :::

* 2010 Hoedown Trivia *

HOEDOWN COVERAGE

PRESENTED BY:

Holiday Inn Express Hotel & Suites Downtown Detroit

1020 Washington Blvd.
Detroit, MI 48226 U.S.A.
(313) 887-7000

DISCLAIMER: This website and AmericaJR are not affiliated with, endorsed by,
or sponsored by the DOWNTOWN HOEDOWN or its owners WYCD-FM and CBS Radio Inc.

 

Test your knowledge with our exclusive Hoedown Trivia. Do you remember when...

(For a hint, visit our History of the Hoedown page)

 

1. Which country duo performed at the very first Downtown Hoedown with Hank Williams Jr., Tanya Tucker, Brenda Lee and Mel Tillis?

Answer: The Kendals

2. Which country star performed at the Downtown Hoedown in 1984 and became known for the hits "Running Scared," "Crying" and "Oh, Pretty Woman"?

Answer: Ray Orbison

3. Which country star performed at the third Downtown Hoedown and has 36 number-one hits on the Billboard Hot Country Songs charts and is the only African-American country musician to be inducted into the Grand Ole Opry?

Answer: Charley Pride

4. Which country star performed at the Downtown Hoedown in 1986 and was known for the number one singles "Take Me To Your World," "Stand By Your Man" and "Good Lovin' (Makes It Right)"?

Answer: Tammy Wynette

5. Which country star performed at the fifth annual Downtown Hoedown and was known for the hit "God Bless the USA"?

Answer: Lee Greenwood

6. Which country star performed at the Downtown Hoedown in 1988 and was known for the hit "Mamas Don't Let Your Babies Grow Up To Be Cowboys"?

Answer: Waylon Jennings

7. Which country star performed at the seventh Downtown Hoedown and became known as country music's first blind superstar with 40 number one hits, third to George Strait and Conway Twitty?

Answer: Ronnie Milsap

8. Which country group performed at the Downtown Hoedown for the first time in 1990 and is still the band with the most performances at the Hoedown?

Answer: The Kentucky Headhunters

9. Which country star performed at the ninth Downtown Hoedown and is known for the singles "The Whiskey Ain't Workin'" and "T-R-O-U-B-L-E"?

Answer: Travis Tritt

10. Which country group performed at the Downtown Hoedown in 1992 and have charted more than 20 singles on the Billboard country charts including the top ten hit "The Letter That Johnny Walker Read"?

Answer: Asleep at the Wheel

11. Which country star performed at the 11th annual Downtown Hoedown, founded his own record label known as 903 Music and became known for the song "Billy's Got His Beer Goggles On"?

Answer: Neal McCoy

12. Which country star performed at the Downtown Hoedown in 1994 and is known for the singles "She Don't Know She's Beautiful," "Third Rate Romance" and "Love of My Life"?

Answer: Sammy Kershaw

13. Which country group performed at the 13th annual Downtown Hoedown and is known for the singles "Jesus and Mama," "Queen of Memphis" and "Trashy Women"?

Answer: Confederate Railroad

14. Which country star performed at the Downtown Hoedown in 1996 and is known by the nickname "The Possum"?

Answer: George Jones

15. Which country star performed at the 15th annual Downtown Hoedown and is known for the singles "Nobody Knows," "She's Sure Taking It Well" and "If You Love Somebody"?

Answer: Kevin Sharp

16. Which country star performed at the Downtown Hoedown in 1998 and is known for the singles "It's a Little Too Late," "Brother Jukebox" and "Bubba Shot the Jukebox"?

Answer: Mark Chesnutt

17. Which country group performed at the 17th annual Downtown Hoedown with the lead singer as Richie McDonald? (Hint: the current lead singer is Cody Collins)

Answer: Lonestar

18. Which country star performed at the Downtown Hoedown in 2000 and became famous for the number one single "Yes"?

Answer: Chad Brock

19. Which country group performed at the 19th annual Downtown Hoedown and is known for the hit singles "Some Girls Do," "Drive Me Wild" and "Treat Her Right"?

Answer: Sawyer Brown

20. Which country star performed at the Downtown Hoedown in 2002, founded his own record label called Nippit Records and has a line of supplements?

Answer: Aaron Tippin

21. Which country group performed at the 21st annual Downtown Hoedown and became known for the hit singles "Meet in the Middle," "How Your Love Makes Me Feel" and "Beautiful Mess"?

Answer: Diamond Rio

22. Which country duo performed at the Downtown Hoedown in 2004 and is known for the hits "Save a Horse (Ride a Cowboy)" and "Lost in This Moment"?

Answer: Big & Rich

23. Which rock-turned-country star performed at the 23rd annual Downtown Hoedown and is known for the singles "All I Ever Needed," "Driven" and "Nothing to Lose"?

Answer: Bret Michaels

24. Which country singer performed at the Downtown Hoedown in 2006, was raised in Westland, Mich. and is known for the single "Nothin to Lose'"?

Answer: Josh Gracin

25. Which country singer performed at the 25th annual Downtown Hoedown and is known for the singles "Alyssa Lies," "Livin' Our Love Song" and "I Can Sleep When I'm Dead"?

Answer: Jason Michael Carroll

26. Which Canadian country group performed at the Downtown Hoedown in 2008 and is known for the hits "Girl on the Billboard" and a remake of "East Bound and Down"?

Answer: The Road Hammers

27. Which country star performed at the 27th annual Downtown Hoedown and is known for the hit singles "Just Another Day in Paradise," "Last Day of My Life" and "Love is a Beautiful Thing"?

Answer: Phil Vassar

 

Click here to play Hoedown Trivia again.

 

Win a Pair of Tickets to see JoCaine with Swampside on May 22 at Boomers Roadhouse in Waterford

AmericaJR.com has teamed up with Boomers Roadhouse to give you the chance to win a pair of tickets to see JoCaine with special guests Swampside. The concert begins at 9:00 p.m. on Saturday, May 22. JoCaine has been filling A-rooms all over metro Detroit, upstaging national acts and have managed to land his redneck, white trash, blue collar rock on more than one Hollywood motion picture soundtrack (Lonestar State of Mind, Laurel Canyon, The Last Run) and a popular TV series (CSI: Crime Scene Investigation). JoCaine's original intentions were not to pursue a music career. As a 6' 4", 245 lb. All-American tight end in college, Joe Binki had plans to go pro. An absolute hurricane with a football in his hands, his teammates christened him "JoCaine".

Win a VIP Meet-and-Greet Pass with Country Star Josh Gracin at "A Taste of Home" on May 15 in St. Clair Shores

AmericaJR.com has teamed up with the city of St. Clair Shores to give you the chance to win a pair of VIP meet-and-greet passes with country star Josh Gracin. Gracin will perform at "A Taste of Home" on Saturday, May 15 at 5:00 p.m. The meet-and-greet will take place either before or after his performance. Bring out your red, white and blue and show your true colors to support our active duty military. The city of St. Clair Shores is raising money to send care packages over to the troops serving overseas. There is a $5 recommended donation to get into the event. There will be shuttle locations from Lakeview High School on 11 Mile Road and Little Mack to take people to the event.

Win a copy of Uncle Kracker's new album "Happy Hour," courtesy of Atlantic Records

AmericaJR.com has teamed up with Atlantic Records to give you the chance to win a copy of Uncle Kracker's new album "Happy Hour." Produced by multiple Grammy-Award winner Rob Cavallo, "Happy Hour" is a breezy blend of country-flavored pop and rock and roll that showcases not only the Detroit native's natural appeal as a likeable Everyman, but also his considerable gifts as a songwriter. Uncle Kracker has had impressive success as a songwriter, racking up co-writing credits on Kid Rock's blockbuster hits 'Bawitdaba,' 'Cowboy,' 'Forever,' 'Only God Knows Why,' and 2008's No. 1 'All Summer Long,' as well as his own Adult Top 40 No. 1 'Follow Me' (from his 2000 double-platinum debut Double Wide).

Win a copy of the new Rascal Flatts album "Unstoppable," courtesy of Lyric Street Records

AmericaJR.com has teamed up with Lyric Street Records to give you the chance to win a copy of "Unstoppable," the new album by country group Rascal Flatts. Rascal Flatts released the first single "Here Comes Goodbye" from their album, Unstoppable, to radio on January 20, and the album was released on April 7, 2009. The song was co-written by American Idol season 6 finalist Chris Sligh. The second single, "Summer Nights", co-written by Gary LeVox, was released in early May 2009 debuting at #57 and topped out at #2 on the country charts.The third single off the album, "Why", peaked at #18 on the country charts. The band released their fourth single, "Unstoppable", in January 2010.

Win Tickets to see Colt Ford with Flynnville Train on May 13 at The Machine Shop in Flint

AmericaJR.com has teamed up with The Machine Shop to give you the chance to win a pair of tickets to see Colt Ford with special guests Flynnville Train. Doors open at 7:00 p.m. on Thursday, May 13. Colt Ford has released one album, Ride Through the Country, in December 2008 via his own Average Joe's Entertainment label and has charted three singles on the Hot Country Songs charts. Ford has also written a theme song for Professional Bull Riders, and has worked with John Michael Montgomery, Montgomery Gentry, and Cledus T. Judd, among others. Flynnville Train is an American country rock music band. Their self-titled debut album was released on September 11, 2007, and it produced two singles on the U.S. Billboard Hot Country Songs charts.

 

DISCLAIMER: This website and AmericaJR are not affiliated with, endorsed by,
or sponsored by the DOWNTOWN HOEDOWN or its owners WYCD-FM and CBS Radio Inc.

 

* Win a Free AmericaJR T-Shirt and Wear it to the Hoedown *

 

 

Return to the Downtown Hoedown section.

Detroit's Downtown Hoedown is known as the World's Largest Free Country Concert. The event is held each year at Hart Plaza along Detroit's Beautiful Riverfront bordering Windsor, Ontario. It is a three-day event featuring music, dancing and fun for all ages. The music portion is filled with local bands, newcomers and established artists.

 

 

BACK TO THE AMERICAJR ONLINE HOMEPAGE

Copyright © 2010 AmericaJR.com. All Rights Reserved.
Unauthorized duplication or use of Text, Photos, Videos, Site Template, Graphics and or Site Design is Prohibited by Federal and International laws. See our Notice/Disclaimer.

AMERICAJR NETWORK :: COACH'S CORNER PRO SHOP :: SAND CREEK RECORDS :: LIFE MADE EASY